Еда

Шварцвальдський торт шоколадний — Чорний ліс

Шварцвальдський шоколадний торт — один з найпопулярніших десертів. Спробувати цей вишневий тортик можна майже в будь-який кондитерський, а в кав’ярнях вам навіть запропонують спробувати одноймену каву з шоколадом, вершками і вишнею. Спробувати торт Чорний ліс дійсно варто, адже його смак просто чудовий! Ми впевнені, що навіть від маленького шматочка цього смачного тортика не відмовиться навіть той, хто суворо дотримується дієти! Його легко можна приготувати в домашніх умовах. Це дуже смачний торт, який можна приготувати на день народження або інше свято. До того ж, його рецепт простий і перевірений.

Цей прекрасний рецепт родом з південно-західної Німеччини. Шварцвальдський регіон славиться не тільки своїми фірмовими годинниками з зозулею. Жителі міст і сіл поблизу цього лісового масиву — Шварцвальд (дослівно Чорний ліс) вибрали для свого фірмового національного рецепта торта прекрасне поєднання чорного шоколаду і вишень. Цей вишневий торт готувати нескладно, але завжди при приготуванні є свої тонкощі на які варто звернути увагу. Але можете бути впевненими, що результат буде чудовим!

Оригінальний Шварцвальдський рецепт можна знайти навіть в старих німецьких кулінарних книгах.

Готуємо корж для торта

Шварцвальдський торт, коржи

Будь-який торт починається з коржа, і ми теж з нього почнемо.

  1. Розтопіть плитку шоколаду. Зробити це можна в мікрохвильовці, на слабкому вогні або на водяній бані.
  2. Акуратно розділіть яйця на білки і жовтки. Білки потрібно збити в круту піну, а жовтки збити з гарячою водою, цукром і ванільним цукром до густої піни, додати розтоплений шоколад.
  3. Добре перемішайте суміш, а потім додайте збиті білки.
  4. В отриману масу додати суміш борошна і крохмалю.
  5. Вимішуйте тісто до однорідності, але дуже акуратно. Наше завдання зберегти збитий білок, який робить тісто пухнастим.
  6. Увімкніть духовку на 200 градусів.
  7. Готуємо круглу форму для торта (або кілька однакових форм), її слід змастити тільки з боків. Це потрібно для того, щоб корж піднявся рівномірно. На дно форми постелити пергамент.
  8. Випікайте корж приблизно 35 хвилин, перевіряючи його готовність тонкої дерев’яною паличкою. Якщо випікаєте кілька менших коржів, на це піде приблизно 25 хвилин.
  9. Готовий корж потрібно остудити і розрізати на 2-3 шари. Якщо випікали кілька коржів, іх необхідно вирівняти ножем-пилкою для хліба.

Начинка і пропитка

Шварцвальдський торт, начинка

Начинка — це те, що робить вишневий торт таким смачним. Підготуємо начинку. Це можна зробити заздалегідь або поки охолоджуються коржі.

  1. З чистих сухих вишень видаляємо кісточки, засипаємо цукром і даємо вишні пустити сік. Не забудьте залишити вишні, якщо хочете прикрасити ними торт (в домашніх умовах).
  2. Вишневий сік змішуємо з наливкою (в рецепті наливка або горілка, але можна взяти і коньяк), домішуємо крохмаль. Цю суміш гріємо на середньому вогні, постійно помішуючи, і додаємо вишні.
  3. Коли суміш добре загусне, знімаємо її з вогню і даємо добре охолонути.
  4. Повністю охолонені коржі необхідно добре пропитати. Бісквітний тортик це любить. Зазвичай на один бісквітний торт йде один стакан такої пропитки. Приготувати її для цього рецепта можна з вишневого сиропу і вишневої наливки. Візьміть приблизно 2/3 склянки сиропу і додайте туди 3 ст.л. алкогольного напою (наливки або коньяку).

Крем

Шварцвальдський торт, крем

Для крему можна взяти збиті вершки, як зазначено в рецепті, а можна приготувати домашній вершковий сир маскарпоне. Радимо останній варіант, адже маскарпоне має особливий смак. Желатин замочуємо прямо в алкоголі, даємо загуснути. Потім його потрібно розчинити на гарячій водяній бані. Вершки або маскарпоне збиваємо, додаючи желатин і цукрову пудру.

Тепер все готово для того, щоб зібрати наш торт!

  • На гарне блюдо укладаємо нижній корж, пропитуємо його, потім кладемо вишні, змащуємо приблизно половиною крему (якщо у вас три коржа, то беріть 1/3 крему) і накриваємо верхнім коржем. Торт змащуємо кремом з боків і вирівнюємо. Його варто відправити в холодильник на пару годин.
  • З розтопленого шоколаду малюємо ялинки на пергаменті, вставляючи зубочистки в якості основи. Відправляємо прикраси в холодильник до повного застигання.
  • Торт зверху полити розтопленим шоколадом і встановити ялинки. Бортик можна прикрасити листочками м’яти. Поставити готовий тортик в холодильник.
  • Коли шоколад застигне, можна натерти зверху білий шоколад, імітуючи сніг.

Вишні і шоколад у нас люблять усі без винятку. Розрізаєм тортик на шматочки, кожен бере собі спочатку один, потім другий …  Деякі ласуни примудряються навіть з’їсти відразу три. Чорний ліс завжди виходить смачним і красивим в домашніх умовах. Головне додержуватись перевіреного рецепту.

Будьте готові охороняти ваш вишневий торт вдома від любителів солодкого хоча б пару годин. Йому потрібно дати добре пропитатися. Так він не тільки стане смачніше, але його також буде легше нарізати на рівні шматочки. Тепер у вашому розпорядженні є перевірений і простий рецепт найсмачнішого торта. Не пошкодуйте часу і обов’язково приготуйте його!

Можливі варіанти декорування на фото (або як прикрасити):

Шварцвальдський торт з шоколадними ялинками

Шварцвальдський торт готовий

Готувати Шварцвальдський торт вдома дуже просто, зручно і смачно!