Еда

Кіш-лорен зі шпинатом: рецепт з французької провінції

Лотаринзький кіш або Quiche Lorraine — один з найпопулярніших пирогів в світі. Несолодке пісочне тісто, яйця, шинка, вершки, сир і мускатний горіх — в основі класичного французського рецепта.

Інгредієнти (на 6 порцій):

250 г пшеничного борошна
300 г вершків (або 200 г сметани і 100 мл молока)
100 г сиру Конте
250 г шинки
200 г шпинату
4 яйця
125 г вершкового масла
1 морква
щіпка мускатного горіха
сіль, мелений чорний перець по смаку

pirog2 - копия

Приготування:

Шинку і моркву наріжте кубиками. Сполосніть шпинат, промокніть серветкою і крупно наріжте. Сир натріть на крупній тертці.
На гарячій сковороді злегка обсмажте шинку, додайте моркву. Коли морква буде готова, додайте шпинат, зніміть з вогню і накрийте кришкою.
Просійте борошно, розітріть з вершковим маслом і сіллю до отримання крихти. Додайте яєчний жовток, перемішайте, потім влийте приблизно дві столові ложки холодної води і замісіть тісто. Розкачайте тісто, перекладіть у форму з бортиками.
В піалі змішайте половину натертого сиру, вершки або сметану, три яйця і білок, приправте сіллю і перцем, перемішайте. Додайте обсмажену шинку з морквою і шпинатом, перемішайте ще раз. Суміш влийте в форму з тестом, посипте сиром, що залишився і випікайте в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.

Смачного!